Google har lanserat Cube Slam

Cubeslam motion 2

Google har lanserat Chrome-experimentet Cube Slam, ett pongspel för att demonstrera webbläsarens videochattstöd via WebRTC.

Google har lanserat ett Chrome-experiment som heter Cube Slam, en version av pong, som låter dig spela ansikte mot ansikte mot dina vänner oavsett var de är i världen. Det verkliga målet här är att demonstrera företagets webbläsarimplementering av WebRTC.

För de som inte vet så  är WebRTC ett projekt med öppen källkod som låter utvecklare integrera realtidskommunikation (RTC) över webben, oavsett om det är på webbplatser eller på mobila webbappar. Google och Mozilla har redan visat upp tekniken för att genomföra en live videochatt mellan Chrome och Firefox, inga plugins krävs.

Föga överraskande så har Google gjort en YouTube-trailer för Cube Slam, som tar videochatt in i spelvärlden.

Cube Slams grafik renderas i WebGL och CSS 3D, medan dess anpassade ljudspår levereras dynamiskt via webbljud. Eftersom WebRTC ännu inte är tillgänglig på mobilversionen av Chrome så kan man då bara spela spelet mot datorn (Bob the Bear) på sin telefon eller surfplatta, till skillnad mot en vän.

Att vinna på Cube Slam består av att slå kuben mot sin väns eller Bob the Bears skärm tre gånger för att få skärmen att explodera. Sköldar, hinder och gravitationsfält förändras med varje ny nivå, och du kan låsa upp power-ups inklusive eldklot, lasrar, multikulor, spegelkontroller, skottsäkra sköldar, dimma, spökbollar, tidsinställda bomber, paddlar i ändrad storlek, extra liv och dödsbollar.

Det här är inte första gången Google använder spel för att marknadsföra Chrome. Företaget har hittills lanserat Super Sync Sports, Roll it och Racer.

Återigen, det enda syftet med dessa multiplayer-spel är att marknadsföra Chrome, oavsett om du redan har webbläsaren eller behöver ladda ner den. Spel fungerar bäst för detta ändamål eftersom de riktar sig till både användare, som är mer benägna att försöka spela något tillsammans än att experimentera med en app, såväl som utvecklare, som mer sannolikt är fascinerade av teknik i aktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *